terug naar vorige

Ik wil kopen: onze koopprocedureOnze koopprocedure in woorden uitgelegd
 1. Een project gelegen in de gemeente waarvoor je bent ingeschreven, is bijna klaar.

 2. Je ontvangt een infobrochure met de prijzen, plannen, technische info, info over de Vlaamse Woonlening, …

 3. Iedere geïnteresseerde kandidaat ontvangt een uitnodiging om de woningen of appartementen te bezichtigen.

 4. Daarna wordt een afspraak gemaakt in volgorde van je inschrijvingsnummer op de wachtlijst om je keuze door te geven. Tijdens deze afspraak wordt een eenzijdige belofte van aankoop opgemaakt en als je het krediet neemt via de VMSW wordt ook een simulatie opgemaakt. Je brengt hiervoor de nodige documenten mee.

 5. Wij maken het aankoopdossier (en eventuele kredietdossier) op en sturen dit naar je op. Je vult alle documenten in dit dossier verder aan en ondertekent ze. Wanneer het dossier volledig is, maak je dit terug over aan ons.

 6. SW+ verwerkt je dossier en maakt het aankoopdossier over aan de Afdeling Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid. Als je het krediet via ons aanvraagt, wordt je dossier overgemaakt aan de VMSW ter goedkeuring.

 7. Als alle documenten in orde zijn, je de waarborg hebt betaald en een brandverzekering hebt afgesloten, krijg je een sleutel van de woning.
  Samen maken we een plaatsbeschrijving op in de woning. We nemen de tellerstanden van water, gas en elektriciteit op en sturen die door naar jouw leverancier.

 8. We maken een afspraak voor het verlijden van de akte(s)

 9. De akte wordt verleden. De woning is officieel jouw eigendom.