Dreef ter Winkel

Image

Simulatie dreef ter winkel

Situering van het project

Nabij het centrum van Gullegem worden straks 12 appartementen en studio's opgetrokken.
Een deel van de woongelegenheden zal ingenomen worden door mensen met een beperking, afkomstig uit de Branding in Heule.

Wat?

Ons initieel uitgangspunt is om een waardevol buurtpark te creëren.
Een park rijk aan zintuiglijke belevingen.
Een park dat de leefwereld van de huidige bewoners en van de nieuwe bewoners verrijkt.
De nieuwe bebouwing wordt langs de rand van het park geplaatst, samen met eigen parkeervoorzieningen.

Centraal in de parkzone voorzien we een buurtpleintje die zo ingericht wordt dat ontmoeten, beleven, genieten en spelen centraal staan. Het wordt één groot (zonne)terras voor de buurt, waar ruimte is om gezellig te verpozen, maar waar het evengoed mogelijk is om onder een barbecuepaviljoen met buurtbewoners te genieten van een heerlijke buurtbarbecue. Zo kan ook een ‘samentuin’ gecreëerd worden in de vorm van verhoogde moestuin /kruidenzones waar buurtbewoners samen kunnen tuinieren.

In de huidige toestand zijn er al fiets- en wandelpaden aanwezig op de site.
Dat netwerk wordt nu verbeterd en verder uitgebreid. Zo is de straathoek Dreef Ter Winkel - St. Amandusdreef een belangrijke schakel voor de verbinding tussen het buurtpark en het fietspad langs de Heulebeek.

Om zoveel mogelijk ruimte over te laten voor het park kiezen we resoluut voor compacte gebouwen, met een kleine footprint. Dit resulteert in een simpele en economische dragende structuur. De leefruimtes van nieuwe appartementen werden bewust met zicht op de grote aanwezige bomen in het westen georiënteerd. Zo kunnen de bewoners in de winter en vroege voorjaar genieten van een aangename winter- en lentezon, terwijl men in de zomer kan genieten van de verkoelende schaduw die deze bomen zullen bezorgen.

Daarnaast zal deze oriëntatie ervoor zorgen dat de bestaande aanpalende bebouwing zo min mogelijk gehinderd worden door inkijk en wordt hun privacy dus gegarandeerd.

Stand van zaken

Binnenkort meer info

Nog info?

lees hier de projectvisie van architect Cnockaert

Zo zal het project eruit zien

Image
Image
Image
Image
Image

Project Dreef ter Winkel vind je hier:

Blijf op de hoogte van het recentste nieuws:

Met je vragen over project Dreef ter Winkel kan je terecht bij: