Zonnepanelen voor Kortrijkse SW+-woningen

25 januari 2024
Image

Onze woonmaatschappij vindt het belangrijk dat onze sociale woningen zo duurzaam mogelijk zijn.
Op die manier zijn we niet alleen bezig met de toekomst van onze planeet, we zorgen er ook voor dat de energiefacturen van onze huurders zo beperkt mogelijk gehouden worden.

Samenwerking met Aster

Zo is SW+ ook lid van de coöperatie Aster, een samenwerking tussen meer dan 60 sociale huisvestingsmaatschappijen in Vlaanderen. Een van de doelstellingen van Aster is om meer dan 650.000 zonnepanelen te installeren op sociale woningen in Vlaanderen.

Het systeem is eenvoudig: de kost voor de installatie wordt gedragen door Aster, SW+ betaalt enkel een eenmalige opstartkost. Huurders kunnen dan weer tegen een voordelig tarief de opgewekte energie verbruiken. De opbrengst van de energie die te veel wordt opgewekt en terug op het elektriciteitsnet wordt gestopt, is voor Aster.

Zonnepanelen voor Kortrijkse woningen

Een tijd geleden installeerde Aster al zonnepanelen op de woningen in Wevelgem, nu is Kortrijk aan de beurt. Vanaf midden februari zullen op meer dan 100 sociale woningen in Kortrijk zonnepanelen gelegd worden. Hiervoor werden voorlopig drie wijken uitgekozen: de buurt van de Iepersestraat, de Mellestraat- Heulemeersen en enkele woningen op de wijk Nieuw Kortrijk.

De volledige praktische organisatie is in handen van Aster. Normaal gezien hebben de bewoners van de woningen waar binnenkort zonnepanelen worden gelegd, intussen een bezoek gekregen van de mensen van Aster.

Infomoment voor bewoners op 12 februari van 11 tot 15 uur

Aster organiseert ook een infomoment voor bewoners.
Iedereen die nog vragen heeft over het project kan op maandag 12 februari tussen 11 en 15 uur langs komen bij het Aster-busje dat op de parking van onze kantoren aan de Damastweversstraat in Kortrijk zal staan. Aarzel niet om langs te komen mochten er nog dingen onduidelijk zijn…