FAQ

Vrijdag 9 juni 2023 werd SW+ opgericht, de nieuwe woonmaatschappij die sociaal verhuurkantoor De Poort en sociale huisvestingsmaatschappijen Wonen Regio Kortrijk en De Vlashaard verenigt.

Op een buitengewone algemene vergadering fusioneerden de drie organisaties die zich ook in de toekomst zullen blijven inzetten voor de groei van sociale huisvesting in Kortrijk en Wevelgem.

We kunnen ons voorstellen dat je hierover vragen hebt. We proberen hieronder een antwoord te geven op die vragen die nu misschien al in je opkomen. Maar wees gerust, in eerste instantie verandert er weinig voor je: je contactpersoon blijft dezelfde, er komt voorlopig geen verhuis van onze diensten en ook aan je contract verandert er in principe niets. En als er in de toekomst wel wijzigingen komen, dan laten we je dat uiteraard op tijd weten.
Image
Image

Zal De Poort/Wonen Regio Kortrijk/
De Vlashaard verhuizen?

Voorlopig blijft elke organisatie werken vanop de bestaande locatie. Het kan zijn dat ondersteunende medewerkers (zoals de boekhouding, IT, personeelsdienst…) straks van op 1 plek zullen werken, maar voor jou verandert er voorlopig niets. Je kan nog steeds bij je contactpersoon langsgaan, je kan hen nog steeds op hetzelfde telefoonnummer bereiken.
Image

Zal er iets aan mijn
contract veranderen?

De voorwaarden van je contract blijven dezelfde, aan de huurprijs verandert er dus niets. Het zou kunnen zijn dat er wel een nieuw contract moet opgemaakt worden waarbij het de nieuwe organisatie SW+ is die de overeenkomst ondertekent, maar dat is nu nog niet duidelijk. Als er een nieuw contract (aan dezelfde voorwaarden) moet opgemaakt worden, dan laten we je dat uiteraard weten.
Voor huurders:
Neen, alles blijft bij het oude. Onze maatschappij verandert wel, maar jij moet niet verhuizen.
Image
Image
Voor kandidaat-huurders:
Ja, voorlopig verandert er niets. In de toekomst zal er 1 centraal inschrijvingsregister (en dus 1 wachtlijst) komen, maar voor het zover is, blijft alles zoals het nu is.
Voor kandidaat-huurders:
Ja, voorlopig verandert er niets. In de toekomst zal er 1 centraal inschrijvingsregister (en dus 1 wachtlijst) komen, maar voor het zover is, blijft alles zoals het nu is.
Image
Voor eigenaars:
Aan de voorwaarden van het verhuurcontract wordt niet geraakt. Het kan wel zijn dat er een nieuw contract moet opgemaakt worden waarbij je niet met De Poort een contract ondertekent, maar wel met SW+. Maar dat is momenteel juridisch nog niet duidelijk. Voorlopig blijft alles dus hetzelfde. Als er iets verandert, dan word je hierover op de gebruikelijke manier gecontacteerd door je contactpersoon bij het sociaal verhuurkantoor.
Image